Antena Meniu Search
x

Vremea 19 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în jumătatea de nord a ţării, dar în sud se vor menţine peste normalul perioadei

Vremea începe să se răcească mai ales în jumătatea de nord a ţării. Pe de altă parte, va fi în continuare mult mai cald decât normalul specific perioadei, în sud şi sud-est.

de Redactia Observator

la 18.01.2024, 16:36

La noapte, valorile de temperaturã se vor situa cu mult peste normele specifice perioadei, astfel cã minimele se vor situa între -1 şi 9 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumãtatea nordicã a Moldovei şi doar pe alocuri în restul regiunilor, iar la munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte.

Pe arii restrânse, în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula cantitãţi de apã de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în vest şi nord-vest cu rafale în general de 45...55 km/h, iar pe crestele montane de 60...80 km/h, dar pe arii restrânse şi în centru şi nord-est, cu viteze mai mici. Izolat va fi ceaţã.

Vremea19 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în jumătatea de nord a ţării, dar în sud se vor menţine peste normalul perioadei

Vremea de mâine 19 ianuarie în ţară 

Pe acelaşi subiect

Deşi vremea se va rãci accentuat în jumãtatea de nord a ţãrii, valorile de temperaturã se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei, dar mai ales în sud şi sud-est. Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse. În vest, centru, nord şi nord-est la început vor fi precipitaţii mixte, iar din a doua parte a zilei va ninge, iar în restul teritoriului vor fi ploi, care treptat, cu precãdere din a doua parte a nopţii se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare. La munte la începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte, apoi doar ninsori şi local se va depune strat de zãpadã mai consistent în Carpaţii Orientali şi Meridionali.

Pe arii restrânse cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15 l/mp cu precãdere la munte şi în regiunile sudice. Vântul va avea intensificãri locale cu viteze în general de 45...50 km/h, iar pe creste de peste 70 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -8 şi 2 grade. Izolat vor fi condiţii de polei, iar la începutul intervalului de ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Vremea19 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în jumătatea de nord a ţării, dar în sud se vor menţine peste normalul perioadei

Vremea de mâine 19 ianuarie în Capitală

La noapte, cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã, cu mult mai mare decât cea climatologicã specificã datei, va fi de 2...3 grade.

Valorile de temperaturã vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 0...1 grad. Cerul va avea înnorãri, iar seara şi noaptea vor fi precipitaţii. Vor fi ploi, iar îndeosebi din a doua parte a nopţii se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri spre sfârşitul intervalului când la rafalã vor fi viteze de pânã la 45 km/h. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Vremea19 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în jumătatea de nord a ţării, dar în sud se vor menţine peste normalul perioadei

Vremea de mâine 19 ianuarie la munte

Vremea se va rãci semnificativ. Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii pe arii extinse. Vor fi ploi, care se vor transforma treptat în ninsori din a doua parte a zilei în masivele nordice şi vestice, iar începând cu orele nopţii şi în restul zonei montane. Local se va depune strat de zãpadã mai consistent, iar cantitãţile de precipitaţii, pe arii în general restrânse vor depãşi 15 l/mp, în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vântul va avea intensificãri temporare, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, unde vor fi rafale de peste 70 km/h, condiţii în care ninsoarea va fi viscolitã.

Vremea19 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în jumătatea de nord a ţării, dar în sud se vor menţine peste normalul perioadei

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea 19 ianuarie. Temperaturile încep să scadă în jumătatea de nord a ţării, dar în sud se vor menţine peste normalul perioadei